In dit project heb ik een zoektocht ondergaan naar de balans van abstractie en logica. Ik, als logisch denker, zit erg vast in de patronen waarin ik denk, wat op sommige momenten een flinke blokkade is. Ik heb onderzocht hoe ik deze patronen zou kunnen doorbreken om daarmee een breder georiƫnteerde conceptdenker te worden.

Ik ben gestart met het maken van tekeningen. 4 weken lang, iedere dag minimaal een half uur of 5 tekeningen. Tijdens het tekenen moest ik overnieuw beginnen op het moment dat ik dingen begon te herkennen of patronen begon te zien. Tevens hield ik schriftelijk mijn ervaringen bij.
Na 4 weken heb ik een selectie gemaakt van een aantal van deze tekeningen en ben ze 3 dimensionaal gaan uitwerken in 3D Studio Max. Ook dit proces moest zo associatief mogelijk. Materialen, belichting, vorm etc. Uiteindelijk heb ik alles samen gevoegd in Virtools om een virtuele expositie te maken van mijn werk.

Als presentatie materiaal voor deze portfolio heb ik een filmpje gerendered met de muziek van het uiteindelijke product. De muziek is van Sennen – “How Peaceful Life Would Be Without Love & Joy”

Geef een reactie