Shakespeare meets DVTG: Glashelder

Shakespeare is het eerste lange project dat je binnen de opleiding Design for Virtual Theater and Games aan gaat. We hebben de opdracht gekregen om Shakespeare’s Hamlet eigen te maken. Ons concept en uitwerking onderzoekt of er een mogelijkheid is om een game over te laten lopen in een theaterstuk.

Wij hebben het personage stelsel van Hamlet omgebouwd binnen een hedendaags kabinet. Hamlet komt op dag 1 te overlijden en dit is waar de speler / toeschouwer zijn ervaring start.

Binnen dit concept heb ik mij voornamelijk bezig gehouden in de beginfase met conceptontwikkeling en in de productie / eindfase met de regelsets en voor een deel met de technische realisatie.

Het stuk is dus gestart met een Pre-game gedeelte. Dit gedeelte wilde wij in onze uitwerking hebben om te onderzoeken of wij de speler / toeschouwer al een band met het personage konden geven voordat hij in een theaterstuk zit.

De speler begint als spindoctor van een van de personages. Hij heeft een Control panel om informatie te verzamelen en zo de reputatie van zijn minister te beïnvloeden. Zijn doel is dan ook om de reputatie van zijn minister het hoogst te maken. Tevens heeft hij een forum om met andere adviseurs te communiceren. Binnen het spel krijgt hij een krant waarin dagelijks de gebeurtenissen van de dag besproken worden. Tevens zijn er allerlei momenten waarbij de speler hints krijgt toegespeeld van live events waarbij hij opdrachten kan aannemen en puzzels kan oplossen om zoveel mogelijk het verhaal achter de dood van Hamlet te ontrafelen.

Na drie weken is de pre-game voorbij en zijn de gemoederen zo hoog opgelopen dat de ministers zich terug trekken. Een week later staan we aan de vooravond van de inaugurering van de nieuwe minister en wij komen als toeschouwer in het parlement om dit bij te wonen. De speler krijgt weer de zelfde tools aangereikt (het inzetten van documenten) om live de reputatie te beïnvloeden. Langzaam wordt de invloed die de speler heeft weggenomen tot uiteindelijk het plot zich zal ontrafelen.

Wat er in de pregame gebeurd is:

please install flash

Geef een reactie