Promotie “Als het dak kon troosten”

Dit is het promotiemateriaal van de voorstelling “Als het dak kon troosten” van Tessa Aelrichs. Tessa benaderde mij over het maken van de flyer en poster nadat ze het sprookjesboek had gezien van mijn “er was eens…” project. Vandaar de visuele gelijkenis. Voor deze voorstelling heb ik samen met Bart Heijltjes de techniek gedaan.

Ego Project

In dit project heb ik een zoektocht ondergaan naar de balans van abstractie en logica. Ik, als logisch denker, zit erg vast in de patronen waarin ik denk, wat op sommige momenten een flinke blokkade is. Ik heb onderzocht hoe ik deze patronen zou kunnen doorbreken om daarmee een breder georiënteerde conceptdenker te worden.

Ik ben gestart met het maken van tekeningen. 4 weken lang, iedere dag minimaal een half uur of 5 tekeningen. Tijdens het tekenen moest ik overnieuw beginnen op het moment dat ik dingen begon te herkennen of patronen begon te zien. Tevens hield ik schriftelijk mijn ervaringen bij.
Na 4 weken heb ik een selectie gemaakt van een aantal van deze tekeningen en ben ze 3 dimensionaal gaan uitwerken in 3D Studio Max. Ook dit proces moest zo associatief mogelijk. Materialen, belichting, vorm etc. Uiteindelijk heb ik alles samen gevoegd in Virtools om een virtuele expositie te maken van mijn werk.

Als presentatie materiaal voor deze portfolio heb ik een filmpje gerendered met de muziek van het uiteindelijke product. De muziek is van Sennen – “How Peaceful Life Would Be Without Love & Joy”

HypnoMap

HypnoMap was een project gebaseerd rondom het thema “Dreams”. Ik ben vanuit dromen begonnen en bij hypnose geëindigd. Hypnose is namelijk, net als dromen een staat van trance. Ik vond het belangrijk een simpele introductie tot hypnose te maken omdat ik om mij heen merkte dat veel mensen verschillende opvattingen erop na houden die incorrect zijn. Deze informatie is samen met een hypnotherapeut opgesteld en door mij vormgegeven.

De mooiste en originele weergave krijg je wanneer je de HypnoMap download naar je computer en daar afspeelt.
Windows Versie (~11MB)
Mac Versie (~16MB)

HypnoMap was een project voor de ISTD (International Society of Typographical Design). Een erg zware opdracht met nog zwaardere beoordeling (van de 135 studenten van mijn school hebben er 5 het gehaald, ik niet ;). Het heeft me overigens wel een “Daily Deviation” opgeleverd bij de design site Deviantart.com.

Er Was Eens…

Er Was Eens…

Dit is een interdisciplinair project geweest. Wij moesten met alle disciplines van de faculteit theater een concept bedenken rondom het thema “Mount Everest”. Uiteindelijk hebben wij een sprookje geschreven over een groep vrienden die allemaal gaan voor het doel van een van hen en in die tocht sneuvelen. Het sprookje stelt eigenlijk de vraag “hoe ver ga jij om je doel te bereiken en hoe ver ga je om anderen te helpen met het bereiken van hun doel?”.

Van dit project heb ik de vormgeving en uitvoering gedaan. We hebben dit boek zelf, met de hand, gebonden en voorgelezen aan een publiek tijdens de presentatiedagen. Veel mensen waren enthousiast over het voorlezen omdat ze dat al heel lang niet meer hadden meegemaakt.

Journey Of The Impossible

Journey of the Impossible
Dit was een opdracht die ging over het thema Interchange / Exchange. Ik heb deze opdracht gemaakt als toelating tot Lincoln University. Het idee achter de serie foto’s was uiteindelijk the Interchange / Exchange of emotions. Het gedicht had ik al geschreven en heb ik als basis genomen voor de serie foto’s. Uitendelijk heb is het een soort reisverslag geworden waarbij het gedicht op rijstpapier is geschreven en iedere foto bij een strofe van het gedicht hoort.